Om meg

Hvem er Ann Cathrin?

  • Bor i et rødt hus i Asker med mann to barn, en jaktlabrador og en buskete skogkatt
  • Frilansjournalist og hundeinstruktør
  • Har en mastergrad i journalistikk.
  • Har levert et hundretalls artikler til Norsk kennel klubs magasin Hundesport siden 2007
  • Har også hatt artikler på trykk i Jakt & Fiske, Matmagasinet Nord,  Allers, Norsk Ukeblad, Båtliv, Vi med Hund, Magasinet Friluftsliv og Kragerø Blad.
  • Flere artikler har blitt republisert hos Politiet, Widerøe, Eiendomsmegleren og Norske Redningshunder.

Eventyrlysten

Jeg er en nysgjerrig og eventyrlysten journalist som elsker å møte nye mennesker, steder og situasjoner. Eventyrlysten har jeg vært helt siden jeg som 18 åring flyttet fra trygge lille Risør til Paris som au-pair. Fra en søvnig sørlandsby uten en eneste rundkjøring – måtte jeg kjøre Minimorris i den franske hovedstaden med en villstyring av en 10-åring hengende ut av vinduet. Overgangen kunne ikke vært større  –  men stoppet ikke lysten til å se hva som finnes bak neste sving.

Senere fulgte studier i økonomi, språk og statsvitenskap i Halden, Tromsø og Oslo. En semesteroppgave førte meg til et fem uker langt opphold ved et universitet i Seoul. Her måtte jeg sove på en stråmatte på betong, spise «råtten kål» og sandkrabber til frokost og ble satt på et språkkurs som lå langt over mitt nivå. Tiden i Sør-Korea lærte meg mye om å møte nye mennesker og kulturer med et åpent sinn.

Jeg vil være journalist!

Etter studiene havnet jeg i reiselivsbransjen. I flyselskapet SAS fikk jeg min første skribenterfaring som informasjonsleder i Luftfartens Funksjonærforening. Det var stas å være medredaktør i LFF-info – samt å få lov til å reise rundt i Norge og intervjue folk i ulike avdelinger i flybransjen.

I 2000 skiftet jeg beite og endte opp i Telenor i 8 år. Her gikk jeg fra å jobbe som prosjektkoordinator til å jobbe mer og mer med intern kommunikasjon. I min andre fødselspermisjon ønsket jeg mer faglig påfyll og begynte på et kurs i Public Relations på BI. Jeg fikk samtidig mine første artikler på trykk i magasinet Hundesport. Det var nå jeg oppdaget at det var journalist jeg ville være. Enden på visa ble at jeg sa opp min stilling i Telenor og begynte å jobbe som frilansjournalist parallelt med studier i journalistikk. Våren 2013 sto jeg med en mastergrad i hånden der temaet for oppgaven var hvordan dyr blir fremstilt i norske aviser.

Det genuine og ekte

Som journalist er jeg opptatt av det genuine og ekte. Natur og opplevelser med mennesker som har en interessant historie å fortelle får meg til å sveve tilbake til tastaturet. Det kan være alt fra å møte hundekjører Sigrid Ekran på et treningsopphold på Hjerkinn til å følge en blind persons hverdag. Disse møtene gir meg følelsen av å ha verdens beste jobb.

I dag skriver jeg hovedsakelig om human touch, reisereportasjer, natur og hund hund. Favorittsjangeren er featurereportasjen, men jeg skriver også klassiske nyhetsartikler. Jeg er engasjert, glødende interesset, grundig og forholder meg alltid til deadline. For meg er det viktig å ha respekt både for tema, sak, kilder og Vær Varsom-plakaten.Jeg tar også de fleste bildene til reporasjene jeg skriver – også reisereportasjer.

Copyright © Ann Cathrin Solbakken 2015